Pingviini löydettiin rannalta Uudessa-Seelannissa – 3 000 kilometrin päässä kotoaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jääpingviinejä tavataan nimensä mukaisesti yleensä lähinnä Etelämantereen hyisissä olosuhteissa. Taannoin Uudessa-Seelannissa sijaitsevalla rannalla törmättiin kuitenkin asukkaiden hämmästykseksi ihkaelävään pingviiniin.

Pingu-nimen saanut jääpingviini tavattiin harhailemasta eksyneen näköisenä Uuden-Seelannin Eteläsaaren Birdlings Flatista. Eläin oli onnistunut jollain tavalla päätymään maahan valtameren halki lähes 3 000 kilometrin päästä. Jääpingviinejä on tavattu Uudessa-Seelannissa aikaisemmin vain kahdesti.

Paikalle hälytettiin Christchurch Penguin Rehabilitation -yhdistyksen pingviiniasiantuntija Thomas Stracke, joka tarkisti linnun kunnon eläinlääkärin kanssa. Pingviini oli selkeästi aliravittu ja kärsi nestehukasta, mutta muuten yllättävän hyväkuntoinen. Sitä ravittiin nesteellä ja kalasmoothiella.

Pingu vapautettiin myöhemmin turvalliseksi kuvaillulle rannalle. Stracke kertoo The Guardian -lehdelle vesistöjen lämpenemisen johtavan siihen, että pingviinit joutuvat kulkemaan yhä kauemmas normaaleista elinpiireistään ravinnon perässä.