Sähköpyörien suosio kiihtyy – näkyy myös ikävänä lieveilmiönä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköpyörien suosio on kiihtynyt merkittävästi, mikä näkyy myös vakuutusyhtiöiden tilastoissa. Arvokkaampia pyöriä on vakuutettu If-yhtiön mukaan tänä vuonna jo 40 prosenttia enemmän kuin koko viime vuonna. Kiinnostus sähköpyöriin näkyy myös kasvavissa vahinkomäärissä.

Ifin mukaan erityisen korkea piikki on varkausvahingoissa, sillä varkaudet lisääntyivät vuonna 2020 yhtiön tilastoissa jopa 55 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Yhtiön omaisuusvakuuttamisen tuotepäällikkö Henrik Rantasen mukaan varkausvahingot ylsivät tänä vuonna viimevuotiselle tasolle jo syyskuussa. Myös sähköpotkulautojen varkaudet ovat kaksinkertaistuneet viimeiset vuoden aikana.

Sähköpyörää ja -potkulautaa kannattaa säilyttää sisätiloissa, joskaan arvokkaan omaisuuden esille jättäminen häkkivarastoon ei kannata. Ulkona kulkuneuvo kannattaa pysäköidä näkyvälle paikalle ja lukita kiinteään esineeseen. Akku kannattaa ottaa mukaan aina kun se on mahdollista, sillä ilman sitä pyörä tai lauta ei ole varkaalle yhtä houkutteleva.

Talviolosuhteissa kannattaa huomioida, ettei akun tulisi saada iskuja. Sitä tulisi säilyttää ja ladata sisätilassa asianmukaisella ja ehkällä laturilla, mutta taloyhtiön pyörävarastossa lataamista ei suositella. Lähellä ei myöskään pitäisi olla helposti palavaa materiaalia.