Maailman vanhin koira löytyi – TobyKeith on seniori-ikäinen chihuahua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman todistetusti vanhin elossa oleva koira on löytynyt. Yhdysvaltojen Floridassa elävä chihuahua TobyKeith sai Guinnessin ennätystenkirjan kunniatittelin 21 vuoden ja 66 päivän ikäisenä. Se vastaa ihmisen iässä noin sataa vuotta.

Omistaja Gisela Shore adoptoi TobyKeithin löytöeläintalosta koiran ollessa vain muutaman kuukauden ikäinen. Lemmikin alkuperäiset omistajat olivat vanhuksia, jotka eivät kyenneet enää huolehtimaan siitä. Chihuahuan nimi oli alkujaan Peanut Butter, mutta Shore päätti vaihtaa sen.

Shore alkoi epäilemään TobyKeithiä vanhimmaksi elossa olevaksi koiraksi lemmikin täytettyä 20. Chihuahuat elävät tyypillisesti 12-18 -vuotiaiksi. Vanhimmaksi todistetusti koskaan elänyt koira oli australianpaimenkoira Bluey, joka kuoli 29 vuoden ja viiden kuukauden ikäisenä vuonna 1939.

 

https://www.instagram.com/p/CcWLR-wDtD4/