Vapuksi synkkä sääennuste – toivottavasti ei toteudu

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suuressa osassa Suomea nautittiin pääsiäisenä ja sen jälkeisellä viikolla keväisistä säistä. Tuoreen ennusteen perusteella vapuksi ei ole kuitenkaan odotettavissa yhtä kauniita kelejä.

Keväiset säät viilenevät hieman pohjoisvirtauksen puhaltaessa kylmempää ilmaa Suomeen. Vielä vappuviikon alussa lämpötilat voivat olla 5-10 astetta pilvisyydestä riippuen. Viikon puolivälissä sää viilenee entisestään, ja öisin lämpötila voi laskea jopa yli 10 pakkasasteeseen.

– Pohjoisessa tämä tietää siis paikoin päiväpakkasiakin, muualla 0–5 asteen päivälämpötiloja, ehkä paikallisesti on hieman yli 5 astetta. Liikkeellä olevissa sateissa lumisateen olomuoto yleistyy jo laajemminkin. Räntä- ja lumisateet ovat mahdollisia etelässä asti, meteorologi Jenna Salminen kertoo Forecan blogissa.

Varsinaisen vappuviikonlopun ennuste on vielä epävarma. Kaikista kylmin sää saattaa väistyä loppuviikkoa kohden, mutta liikkeellä on edelleen pilvisyyttä ja säteitä. Lämpötilat voivat olla päivisin 5-10, jos sää on selkeä.