Rukalla rikottiin ennätys – yli puoli miljoonaa hiihtopäivää

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuusamossa sijaitsevassa Rukan hiihtokeskuksessa on rikottu ennätys. Hiihtokeskuksessa ylitettiin 500 000 hiihtopäivän raja perjantaina 22. huhtikuuta. Hiihtopäivä on kansainvälinen mittari hiihtokeskusten asiakasmäärille. Yhdeksi hiihtopäiväksi lasketaan se, kun asiakas nousee hissillä ensimmäisen kerran päivän aikana.

– Talvi on ollut lumitilanteen ja sään puolesta todella onnistunut ja on ollut ilo nähdä, että asiakkaat ovat viihtyneet Rukan rinteillä. Olemme rakentaneet kattavan ja nopean Express-hissien kokonaisuuden, joka on mahdollistanut asiakasmäärän kasvun, Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen kertoo tiedotteessa.

Rukalla myös gondolihissiä käyttävistä jalankulkijoista kirjautuu hiihtopäiviä. Lopullinen hiihtopäivien määrä tulee vielä kasvamaan, sillä Rukan rinteet ovat auki 8. toukokuuta asti. Kauden pituudeksi tulee 213 päivää, sillä talvikausi aloitettiin Rukalla 8. lokakuuta. Myös Rukan kesästä odotetaan ennätysvilkasta muun muassa uuden Ruka Bike Parkin ansiosta.