Kevät toi mopomiitit ja autokokoontumiset: ”Meno on ollut pääsääntöisesti rauhallista”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kevät ja lumettomat asfaltit houkuttelevat myös moottoriajoneuvoista kiinnostuneet kokoontumaan. Esimerkkinä mopoilijoiden järjestämät miitit tai autoilijoiden kokoontumisajot. Poliisi on myös näistä tietoinen.

– Muutamien autokuntien ja mopojen kokoontumiset ovat myös varma kesän merkki ja niitä on nyt ilmestynyt katukuvaan. Meno kokoontumisissa on ollut pääsääntöisesti rauhallista ja yhteistyö meidän viranomaisten kanssa on toiminut hyvin. Yhdessä mopojen kokoontumisessa tapahtui viikonloppuna valitettava ja vakava loukkaantuminen, joka johtui kuljettajan vaarallisesta ajotavasta, komisario Asko Sartanen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Lauantaina ennen puoltayötä poliisille tuli myös ilmoitus Vantaalla Katriinantiellä käynnissä olevasta kiihdytysajosta. Paikalla oli noin 300 autoa ja runsaasti jalkautunutta yleisöä.

– Liikennepoliisin ja valvonta- ja hälytystoiminnan partioiden yhteistyönä saimme kokoontumisen purettua. Ihan ilman harmeja homma ei sujunut, vaan purun yhteydessä Kehä III:lla tapahtui yksi törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, jossa kuljettajalle mitattiin kahdeksankympin nopeusrajoituksella nopeudeksi 184km/h ja lisäksi viiden kuljettaja epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, summaa Sartanen.