Suomeen todellisia tehoambulansseja – tarkoitettua vaativaa hoitoa tarvitseville

Autot Terveys · Tim Isokivi

Viisi yliopistosairaanhoitopiiriä on saanut Suomessa käyttöön erityiset tehoambulanssit. Ambulanssit on rahoitettu erityisvastuusssa oleville sairaanhoitopiireille sosiaali- ja terveysminiteriön toimesta.

Tehoambulanssit on tarkoitettu vaativaa hoitoa tarvitsevien potilaiden siirtoon eri alueiden välillä. Suomessa ei ole ollut aikaisemmin yhtenäistä kalustoa siirtokuljetuksia varten, vaan ambulanssien varustelu on vaihdellut. Yhdenmukaisuus mahdollistaa HUSin kuljetuspäällikkö Jukka Etelän mukaan ambulanssien käytön ristiin alueiden välillä.

Tehoambulanssit otetaan käyttöön HUSin, Pohjois-Savon, Pohjois-Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä. Yhdenmukaisesti varustellut ambulanssit luovutettiin sairaanhoitopiireille 29. huhtikuuta Iisalmessa Profilen tehtaalla.