Rekku Rescue etsii uusia sijaiskoteja lemmikeille – yhdistykselle tarjottu tänä vuonna jo 60 koiraa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lemmikkien hankkiminen yleistyi korona-aikana, mutta asialla oli myös varjopuolensa. Osa on sittemmin halunnut luopua uusista lemmikeistään. Yhdistys onkin tiedottanut etsivänsä jatkuvasti uusia sijaiskoteja koirille.

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescuen mukaan yhdistykselle on tarjottu tänä vuonna jo 60 koiraa. Niistä vain noin 20 on voitu ottaa vastaan. Erityisen paljon järjestölle on Ylen mukaan tuotu noin kaksivuotiaita koiria, jotka on hankittu korona-ajan alussa.

– Koiraan on sitouduttava ainakin kymmeneksi vuodeksi. Nyt osa on huomannut, että koiran kasvattaminen ei onnistukaan, Rekku Rescuen koirin sijaiskotivastaava Minna Monto kertoo.

Iso osa koirista luovutetaan Rekku Rescueen käytöshäiriöiden vuoksi. Koira ei ole välttämättä tottunut muihin ihmisiin tai lemmikkeihin, sillä sitä ei ole voitu viedä korona-aikana uusiin ympäristöihin. Lisäksi ongelmia on aiheuttanut Monton mukaan etätöiden vaihtuminen lähitöihin, sillä korona-aikana otetut lemmikit eivät ole tottuneet olemaan yksin.