Koulu-uhkaus Siilinjärvellä – tekijä on poliisin tiedossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt tietoa Siilinjärvellä tapahtuneesta koulu-uhkauksesta. Poliisi on ollut vaitonainen asiasta, mutta kertoo selvittävänsä uhkausta parhaillaan. Uhkaus on levinnyt jo viikonlopun aikana.

Uhkaus on kodistunut Siilinlahden kouluun. Kyseessä on noin 560 oppilaan peruskoulu. Koululla on kaksi eri toimipaikaa Siilinjärvellä.

– Poliisi on selvittänyt Siilinlahden kouluun kohdistuneen koulu-uhkauksen tekijän henkilöllisyyden, eikä tapauksesta aiheudu vaaraa. Uhkaus tehtiin snapchatissa ja tekijänä on ollut toisen koulun oppilas. Poliisi jatkaa tapauksen selvittelyä. Poliisi turvaa koulunkäynnin yhdessä koulun kanssa, poliisista kerrotaan.

Poliisilla on velvollisuus puuttua matalalla kynnyksellä koulu-uhkauksiin. Lähes aina uhkaukset ovat olleet vitsiksi tarkoitettuja, jolloin niiden seurausten vakavuus ja kauaskantoisuus tulevat nuorelle ja hänen huoltajilleen täytenä yllätyksenä. Uhkauksen kirjoittajan henkilöllisyyden selvittyä, poliisi voi takavarikoida uhkauksen kirjoittaneen henkilön puhelimen ja tietokoneen tutkinnan ajaksi. Tutkinta saattaa kestää useita viikkoja.

Uhkauksesta jää tieto poliisille ja poliisi jää myös seuraamaan henkilöitä, jotka ovat uhanneet kouluja eri viestintäkanavissa. Koulu-uhkan selvittämiseen poliisi tarvitsee yhteistyötä myös sosiaalitoimen ja terveydenhuollon kanssa. Alaikäisestä lapsesta kirjataan lastensuojeluilmoitus. Joissain tapauksissa joudutaan nuori ohjaamaan terveydenhuollon viranomaisen arvioitavaksi.