Autotalli järjestykseen – näillä vinkeillä onnistut

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Olipa kyse autotallista tai muusta varastosta, saa sinne yleensä reilusti tilaa pelkästään järkevällä järjestyksellä. Sen sijaan, että heittää kaikki tavarat kierrätykseen, kannattaa panostaa oikeanlaisiin säilytysjärjestelmiin ja ottaa hyllymetrit hyötykäyttöön katonrajaan asti.

Asenna hyllytasoja, jolloin voit itse määritellä sopivan raon ja käytettävien laatikkojen koon. Sen jälkeen lajittele tavarat laatikoihin. Kannattaa merkata jokaisen laatikon sisältö selkeästi näkyville. Jos haluaa panostaa vielä enemmän, voi esineet pakata läpinäkyviin laatikoihin. Tällöin saa ensivilkaisulle selville, mitä on missäkin. Laatikoissa on hyvä olla myös kannet.

Tavarat voi lajitella kausituotteiden mukaan, kuten talven harrastusvälineet ja kesän tavarat. Kattoon ja seinille voi ripustaa koukkuja ja telineitä, joilla saa koko tilan tehokkaaseen käyttöön. Säilytysjärjestelmiin panostaminen auttaa tilan hallitsemisessa, ja kun jokaiselle tavaralle on oma paikkansa, eivät ne loju ympäriinsä. Ne täytyy vaan panna paikoilleen.