Venekyytisovellus laajenee uusille alueille – kuin vesistöjen vapaa taksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Bout on markkinapaikka venematkojen tilaamiseen ja tarjoamiseen. Palvelu toimii jo muun muassa pääkaupunkiseudulla sekä Sipoon ja Porvoon saaristossa. Tänä vuonna sovellus laajenee Päijät-Hämeeseen ja mukaan etsitään uusia yrittäjiä.

Bout-sovellus mahdollistaa vesille pääsyn myös veneettömille. Alusta tarjoaa näppärän myynti- ja markkinointikanavan kaikille venekyytien ja laivamatkojen tarjoamisesta kiinnostuneille.

– Etsimme parhaillaan päijäthämäläisiä veneilijöitä mukaan palveluun. Kapteeneilta edellytetään lain vaatimaa vuokraveneen kuljettajankirjaa, y-tunnusta sekä turvallista toimintaa varten varusteltua venettä. Veneen kuljettajalla tulee olla myös vakuutus asiakkaita varten, Boutin maajohtaja Joona Korja kertoo.

Palvelu toimii verkossa tai mobiilisovelluksella. Lahden alueen myötä Bout-alustaa päästään ensimmäistä kertaa testaamaan myös Suomen sisävesillä. Kyseessä on yhteisprojekti, jonka mahdollistavat Lahden ja Heinolan kaupungit sekä Asikkalan, Padasjoen ja Sysmän kunnat.