Älä usko huijaria – Tukes ei tee sähkötarkastuksia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tukesiin on tänäkin vuonna tullut yhteydenottoja vilpillisiä keinoja käyttävistä sähkötarkastajina esiintyvistä henkilöistä useilta paikkakunnilta ympäri Suomea. Yhteydenottoja ovat tehneet niin vilpin kohteeksi joutuneet henkilöt, heidän omaisensa tai paikallinen media.

– Tukesilla ei ole tällaista tarkastustoimintaa, vaan sähkölaitteistojen tarkastuspalveluita voi ostaa valtuutetuilta sähkötarkastajilta tai kuntotarkastuksiin erikoistuneilta sähköurakoitsijoilta, sanoo Tukesin ylitarkastaja Ville Huurinainen.

Jos sähkötarkastajana esiintyvä henkilö väittää olevansa Tukesin henkilökuntaa tai sanoo tarkastuksen olevan Tukesin määräämä, kannattaa olla yhteydessä suoraan Tukesiin. Tukesin rekisteristä löytyy tietoja sähköalan ammattilaisista, joilla on oikeudet näiden töiden tekemiseen.

– Sähkötöiden tekeminen vaatii aina ammattilaista ja väärin tehdyt asennukset tai korjaukset voivat olla hengenvaarallisia, Huurinainen varoittaa.