Epäilty myi olemattomia Marimekon ja Iittallan tuotteita – petossarjassa jopa 78 uhria

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itä-Uudenmaan poliisi on saamassa valmiiksi tutkinnan, joka koskee laajaa verkkopetosten sarjaa. Epäillyn kerrotaan myyneen muun muassa Facebookissa olemattomia Marimekon ja Iittalan tuotteita. Petossarjalla on jopa 78 uhria.

Petokset tapahtuivat marraskuun 2019 ja marraskuun 2021 välisenä aikana. Epäilty sai petoksista rikoshyötyä yhteensä noin 1 500 euron edestä. Hän toimi Facebookissa oman nimensä sijaan epämääräisillä nimimerkeillä.

– Tämä epäilty sarjapetostelija on ollut tapauksissa siis aina maksun saava osapuoli, eikä hän ole jättänyt tilattuja tai saamiaan tuotteita maksamatta. Yksittäisinä juttuina nämä petokset ovat pieniä, mutta niistä on aiheutunut harmia ja vahinkoa useille kymmenille ihmisille, tutkintaa johtava rikoskomisario Krista Vallila kertoo tiedotteessa.

Petoksen huomattuaan uhrit olivat etsineet tietoa myyjästä internetin kautta, ja löytäneet tietoa muistakin tapauksista. Vallilan mukaan asianomistajilla olisi ollut joissain tilanteissa mahdollisuus välttyä rikokselta myyjän taustoja tarkistamalla. Samalla poliisi kuitenkin muistuttaa, että rikosesta epäillyn tietoja verkossa levittävä voi itsekin syyllistyä rikokseen.