NASA lähettää avaruuteen piirroksen alastomista ihmisistä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on ottamassa käyttöön todellisen heruttelutaktiikan saadakseen viestejä avaruudesta. Avaruuteen on tarkoitus lähettää alastonkuva. NASAn Beacon in the Galaxy -projektin tavoitteena on lähettää avaruuteen viesti, jonka toivotaan saavan vieraan sivilisaation huomion.

Viestin vastaanottavien muukalaisten toivotaan puolestaan ottavan yhteyttä ihmiskuntaan. NASAn viesti pitää The Sun -lehden mukaan sisällään yksinkertaisen piirroksen kahdesta alastomasta ihmisestä, miehestä ja naisesta.

Vilautuskuvan lisäksi binäärikoodatussa viestissä on mukana muun muassa kuvaus ihmisten DNA:sta, kuvauksia matemaattisista, kemiallisista ja biologisista konsepteista sekä karttoja, jotka osoittavat Maapallon sijainnin galaksissa ja linnunradalla. Samanlaista sisältöä alastonkuva mukaanlukien on lähetetty avaruuteen jo 1970-luvulla Pioneer -luotainten mukana.

– Matemaattiset konseptit voivat olla ihmistermein kuvailtuina tunnistamattomia maan ulkopuoliselle älylle, mutta binäärijärjestelmän tuntevat todennäköisesti kaikki älykkäät olennot. Binäärijärjestelmä on matematiikkaa yksinkertaisimmillaan, sillä siinä on vain kaksi tilaa: Nolla ja yksi, kyllä ja ei, musta ja valkoinen, massa ja tyhjä tila, tutkijat selittivät.