Muista täydentää veroilmoitus – ensimmäinen määräpäivä on huomenna

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Noin 1,6 miljoonan palkan- ja eläkkeensaajan pitää muistaa täydentää esitäytettyä veroilmoitustaan viimeistään huomenna. Verohallinto kehottaa tekemään täydennykset ja korjaukset ensisijaisesti OmaVerossa.

Verohallinnon havaintojen mukaan suomalaiset ovat viime vuosina olleet veroilmoitustensa kanssa liikkeellä ajoissa − niin tänäkin vuonna: niistä henkilöasiakkaista, joilla on määräpäivä toukokuussa, lähes puoli miljoonaa oli tehnyt muutokset esitäytettyyn veroilmoitukseensa jo huhtikuun loppuun mennessä. OmaVeroon on kirjauduttu alkuvuoden 2022 aikana yli 12 miljoonaa kertaa.

Palvelun suosio on noussut, sillä viime vuonna vastaavaan aikaan kirjautumisia oli noin 10 miljoonaa, ja vuonna 2020 noin 8,6 miljoonaa. Palkan- ja eläkkeensaajilla veroilmoittamisen määräpäiviä on toukokuussa kolme, 10.5., 17.5. ja 24.5. Oman määräpäivänsä näkee OmaVerosta ja esitäytetyltä veroilmoitukselta.

Myös kiinteistöverotuspäätöksen tarkistaminen on nyt ajankohtaista kiinteistöjä omistavilla henkilöasiakkailla: mahdolliset korjaukset ja täydennykset tulee tehdä viimeistään huomenna. Jos tiedot kiinteistöverotuspäätöksellä ovat oikein, asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään. Verohallinnon tietojen mukaan tuhannet kiinteistönomistajat unohtavat ilmoittaa muutokset kiinteistöverotukseensa, ja lähes neljäsosa maksaa veronsa myöhässä.