Kesä saapuu hitaasti mutta varmasti – kevään lämpöennätys rikki Oulussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen kevät on ollut tänä vuonna melko viileä. Lämpötilat ovat useina päivinä jääneet vuodenajan keskiarvojen alapuolelle. Onneksi mukaan on mahtunut lämpimämpiäkin päiviä. Suomen kevään 2022 lämpöennätys meni tiistaina 10. toukokuuta rikki.

Oulun Oulunsalon Pellonpään sääasemalla mitattiin tiistaina kello 17:3 mennessä 19,1 astetta. Kyseessä on Forecan mukaan vuoden tähän mennessä korkein lämpötila. Alajärvellä mitattiin tiistaina 18,4 astetta, Mikkelissä 18,3 astetta ja Kruunupyyssä 18,1 astetta.

– Suomen yli on tiistaina liikkunut lännen puolelta tullutta lämmintä ilmamassaa. Pilvisyys on ollut lämpimän ilmamassan alueella vaihtelevaa, mutta aurinko on päässyt paistamaan riittävästi, jotta lämpötila on noussut näinkin korkeisiin lukemiin, meteorologi Joanna Rinne kertoi Forecan blogissa.

Kevään edellinen lämpöennätys rikottiin 6. toukokuuta Mikkelissä, jossa lämpötila nousi 18,6 asteeseen. Lähipäivien lämpötilat jäävät tiistain lukuja alhaisemmiksi keskiviikon vastaisena yönä Suomeen saapuneen laajan sadealueen ja kylmän säärintaman vuoksi.