Ukrainalainen rapyhtye on Euroviisujen ennakkosuosikki – yksi jäsenistä jäi sotimaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kevään aikana synkissä merkeissä otsikoissa ollutta Ukrainaa edustaa Euroviisuissa hiphop-kokoonpano Kalush Orchestra Stefania-kappaleellaan. Yhtye on noussut Italian Torinossa järjestettävien viisujen yhdeksi suurimmista ennakkosuosikeista.

Ukrainassa on Venäjän hyökkäyksen vuoksi voimassa 18-60 -vuotiaita miehiä koskeva poistumiskielto. Kalush Orchestra sai erityisluvan matkustaa maan ulkopuolelle edustamaan Ukrainaa laulukilpailuissa. Yksi jäsenistä, mattomiehenä tunnettu MC Kylymen kuitenkin jäi Ukrainaan puolustamaan maata.

– Juttelemme hänen kanssaan useita kertoja viikossa. Hän on keskittynyt täysillä voittoon, yhtyeen nokkamies Oleh Psiuk kuvaili Aftonbladet-lehdelle.

– Meillä on väliaikainen lupa poistua Ukrainasta Euroviisuja varten ja palaamme takaisin heti niiden jälkeen. Tunnen tarvetta olla maalleni niin tärkeä, kuin vain voin olla. Meille on annettu kunnia edustaa maatamme ja laitamme kaiken likoon, jotta voisimme tehdä niin parhaalla mahdollisella tavalla, Psiuk jatkoi.

Euroviisuesityksessä nähdään MC Kylymenin tilalla korvaava jäsen. Kalush Orchestra esiintyy Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa 10. toukokuuta. Laulukilpailun finaali järjestetään lauantaina 14. toukokuuta.