Matkustajalla ei ollut kokemusta lentämisestä – teki onnistuneen hätälaskun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Cessna 208 -pienkoneen matkustaja löysi itsensä tiistaina 10. toukokuuta odottamattomasta ja vaarallisesta tilanteesta. Lentäjä ei kyennyt ohjaamaan konetta, eikä matkustajalla ollut minkäänlaista kokemusta lentämisestä. Onnettomuudelta kuitenkin vältyttiin.

Lennonjohtaja Robert Morgan sai tauolla ollessaan hälyttävän viestin Bahamalta saapuneesta koneesta. Koneen matkustajat kertoivat lentäjän menettäneen tajuntansa, eikä heillä ollut hajuakaan kuinka konetta tulisi ohjata. Lennonopettajana toimiva Morgan alkoi opastamaan radion välityksellä, kuinka kone voitaisiin ohjata turvallisesti alas.

Ohjaimiin tarttunut matkustaja pysytteli Morganin mukaan rauhallisena pelottavassa tilanteessa. Lennonjohtaja opasti matkustajan laskeutumaan läheiselle Floridan Palm Beachin kansainvälisen lentoaseman laajalle laskeutumisalueelle. Yhteistyön ansiosta pienkone laskeutui lopulta turvallisesti.

Muut lentäjät olivat hämmästyneitä kuullessaan tapahtuneesta. Cessna-koneen laskeuduttua Morgan tapasi konetta ohjanneen matkustajan ja halasi häntä.

– Se oli tunteikas hetki. Matkustaja kertoi halunneensa vain päästä raskaana olevan vaimonsa luokse, mikä tuntui upealta. Minun silmissäni hän oli todellinen sankari, ja minä vain tein työtäni, Morgan kuvaili CNN-uutissivustolle.