Alkava kesä näkyy jo poliisin työssä – tehtävämäärissä selvää kasvua

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tehtävämäärien kasvaneen sitä enemmän mitä lähemmäs kesää mennään. Laitoksen mukaan polisiin viime viikko oli valvonta- ja hälytystoimintasektorin näkökulmasta katsottuna kiireinen ja tehtävämäärä oli edeltävää viikkoa suurempi. Viime viikolla itä-Uudellamaalla hoidettiin yhteensä 1.831 erilaista hätäkeskuksen antamaa tehtävää.

– Tehtävistä 828 painottui viikonlopun ajalle. Erityisesti viikkonloppuyöt olivat kiireisiä ja eniten partioita työllistivät rattijuopot, kotihälytykset, pahoinpitelyt ja erilaiset yleisten paikkojen häiriöt. Yksilön suojaan kohdistuvia tehtäviä hoidettiin viikonlopun aikana 213, joista kotihälytysten määrä oli 56, kertoo komisario Aki Rantahuhta.

Koko viime viikon aikana poliisi hoiti 472 henkilön suojaan kohdistuvaa tehtävää. Määrässä näkyy ihmisten pahoinvointi ja luisuminen pois yhteiskunnan palveluiden piiristä. Määrään vaikuttaa myös varmasti korona-ajan jälkeinen rajoitusten purkaminen ja ihmisten liikkumisen lisääntyminen.

– Pahoinpitelyrikosten kokonaismäärässä oli havaittavissa viime viikolla laskua, mutta sen sijaan ryöstörikoksia meillä kirjattiin peräti seitsemän, kun vastaava luku viime viikolla oli kaksi. Liikenteessä tapahtuvien rikosten osalta voidaan sanoa, että rattijuopumusten ja törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät pysyivät edellisten viikkojen tasaoilla, mutta törkeiden rattijuopumusten määrä viime viikolla oli 19, kun edellisellä viikolla niitä kirjattiin 13, Rantahuhta jatkaa.

– Poliisin työmäärän kannalta tehtävämäärissä on havaittavissa kasvua, eli kevään ja kesän alkaminen näkyy. Myös säiden lämpenemisellä on huomattava vaikutus hälytystehtävien määrään erityisesti, kun ihmiset kokoontuvat terasseille ja puistikoihin viettämään aikaa yhdessä, summaa Rantahuhta.