Käytkö kauppahalleissa? Perinteinen tapa ostaa hyvää ruokaa

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Lähes jokaisessa isommassa suomalaiskaupungissa on jonkinlainen kauppahalli. Ennen ihmiset ostivat ruokansa torilta, mutta jossain vaiheessa ymmärrettiin viedä tori sisätiloihin. Syntyi kauppahalleja, joita voisi verrata suuren maailman basaareihin.

Suomessa kauppahalleissa myydään perinteisesti tuoreita liha- ja kalatuotteita, kasviksia ja leipomon antimia. Kauppahallien tarjonta on laajentunut viime vuosina etnisiin tuotteisiin ja jopa käsitöihin. Perinteisesti kauppahallissa on yksi tai kaksi kujaa, jonka molemmille puolille myyjien tiskit ovat sijoittuneet.

Suomessa kauppahalleja on purettu elintarvikeliikkeiden yleistyttyä 70-luvulla, mutta onneksi osa on säilytetty. Ihmiset ovat toivoneet niitä jopa lisää, jotta paikkakunnille saataisiin pysyviä Reko-pisteitä paikallisille tuottajille.

Suomen vanhimmat kauppahallit löytyvät Helsingistä, Turusta, Oulusta ja Kemistä. Ihmiset arvostavat kauppahalleissa henkilökohtaista palvelua, valikoimaa, tunnelmaa ja paikallisuutta. Kauppahallit ovat myös turistien suosiossa.