Vakuutusyhtiö varoittaa autoilijoita toukokuisesta vaarasta

Autot · Tim Isokivi

Metsäkauriit ovat liikkeellä erityisesti toukokuussa. Tästä saattaa aiheutua vaaratilanteita autoilijoille varsinkin Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa, varoittaa vakuutusyhtiö Fennia.

Fennian mukaan vielä viisi vuotta sitten toukokuussa sattui yli 400 metsäkaurisonnettomuutta, kun viime vuosina määrä on lisääntynyt tuplasti. Viime vuonna tammi-kesäkuussa tapahtui yhteensä.yli 2 200 metsäkaurisonnettomuutta. Vahinkojen suuren määrän taustalla on eläinten luonnollinen liikehdintä keväällä talven jälkeen.

– Metsäkaurisvahingot lähtevät selvään nousuun huhtikuun lopussa ja eniten niitä sattuu yleensä toukokuun loppupuoliskolla. Tämä vuosi tuskin on poikkeus. Kesäkuussa metsäkauriiden liikehdintä vähenee ja samalla vähenevät myös onnettomuudet, kertoo Fennian ajoneuvovakuutus- ja vahinkopalveluista vastaava johtaja Mikko Pöyhönen.

Uudenmaan ja Varsinais-Suomen lisäksi vahinkoja tapahtuu runsaasti myös Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Satakunnassa. Pöyhönen kehottaa hölläämään liikenteessä kaasujalkaa onnettomuuksien välttämiseksi. Hän muistuttaa hirvistä ja kauriseläimistä varoittavien merkkien sijaitsevan paikoissa, joissa niitä liikkuu tilastollisesti enemmän.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.