Käytetyt moottoripyörät ovat nyt haluttua tavaraa – myynti viisinkertaistunut

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Käytettyjen moottoripyörien kysyntä on kasvanut vauhdilla. Autoliikeketju J. Rinta-Joupin mukaan kappalemääräinen myynti viisinkertaistui alkuvuodesta 2022 vuotta aikaisempaan verrattuna. Kävijämäärät moottoripyöräaiheisilla sivuilla lähes kuusinkertaistuivat huhtikuussa 2022 huhtikuuhun 2021 verrattuna.

Autoliikeketjun suosituin tuoteryhmä käytettyjen moottoripyörien valikoimassa on katupyörät. Haluttuja ovat erityisesti kyykkymalliset moottoripyörät. Toiseksi eniten kysyntää kohdistuu matkapyöriin ja kolmanneksi custom-pyöriin.

Kohonneet polttoainehinnat eivät ole toistaiseksi vaikuttaneet moottoripyörien myyntimäärään. Myyntijohtaja Markku Ala-Hakunin mukaan moottoripyöräkausi on Suomessa melko lyhyt, pyörällä ajetaan satunnaisesti ja bensiinia kuluu ajamiseen rajoitettu määrä. Näin ollen korkea litrahinta ei verota lompakkoa samalla tavalla kuin henkilöauton päivittäinen ajaminen.