Luottokortti on hyvä renki mutta huono isäntä – uusi palvelu vertailee kustannuksia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Oikein käytettynä luottokortti tuo turvaa ja mahdollistaa joustavan taloudenhoidon. Se antaa aikaa sopeutua äkillisten tapahtumien, kuten auton tai suuren kodinkoneen rikkoutumiseen, irtisanomisen, lomautuksen tai sairastumisen kaltaisen tapahtuman aiheuttamaan laskuun. Luottokortin kustannukset määrittelevät, kuinka maksuista selviää.

Luottokortin kustannukset voivat kuitenkin olla yllättävän korkeat. Tästä syystä suurin osa luottokorttia käyttävistä pyrkii maksamaan kortilla olevan velan mahdollisimman nopeasti. Nyt Suomeen on tulossa palvelu, jossa luottokorttien kustannuksia vertaillaan kuluttajan näkökulmasta. Yksi toimijoista on luottokortit.org-niminen sivusto.

Luottokortin kustannuksia on mahdollista alentaa vertailemalla. Lisäksi kortteja ottaessa kannattaa muistaa erilaiset bonus- ja keskittämisohjelmat, joiden kanssa kulueriä voi saada pienemmäksi.