Suomalaisyhtiön Alan Wake -pelistä televisiosarja – taustalla suosikkikanava

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen Remedy Entertainmentin Alan Wake -pelin pohjalta kehitellään televisiosarjaa. Pelin oikeudet on ostanut yhdysvaltalainen televisiokanava AMC. Uutisen paljasti Remedyn luova johtaja Sami Järvi Alan Waken 12-vuotisjuhlapäivänä.

– Jotkut teistä saattavat muistaa, että Alan Wake -televisiosarjasta oli puhetta aikaa sitten. No, AMC, loistavien televisiosarjojen upea koti, on ostanut sen oikeudet. Olemme tehneet yhteistyötä saadaksemme tv-sarjan toteutumaan, Järvi kertoi Remedyn videolla.

Pelin kääntäminen televisiomuotoon on looginen ratkaisu, sillä Alan Wake oli Twin Peaksin, Lostin ja The Twilight Zonen kaltaisten sarjojen inspiroima. Alan Wake -sarjan showrunneriksi on kiinnitetty muun muassa Marvelin sarjakuvaan pohjautuvaa Legion-sarjaa tuottanut Peter Calloway.

AMC-kanava on tullut tunnetuksi menestyneistä sarjoista, kuten Breaking Bad, Better Call Saul ja The Walking Dead. Alun perin vuonna 2010 ilmestyneestä Alan Wakesta julkaistiin viime vuonna uudistettu versio nykyiselle konsoli- ja tietokonesukupolvelle. Pelille kehitellään myös parhaillaan jatko-osaa.