Liikenneturva varoittaa viritetyistä mopoista: ”Teknisesti taitava ei välttämättä liikennetaidollisesti taitava”

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viritetyt mopot ovat olleet kevään myötä jälleen runsaasti otsikoissa. Nyt Liikenneturva on varoittanut erityisesti vanhempia viritettyjen mopojen vaaroista. Yhdistys muistuttaa viritetyn mopon olevan aina laiton ja turvallisuusriski.

Liikenneturvan mukaan yli kymmenes suomalaisista pitää mopon virittämistä vain lievänä liikennerikkomuksena. Moni vanhempi saattaa kuvitella oman lapsensa olevan muita taitavampi ajaja, ja katsoo sen vuoksi virittämistä läpi sormien.

– Teknisesti taitava ajaja ei välttämättä ole liikennetaidollisesti taitava. Piha-alueella, pelloilla ja radalla on harvemmin vastaantulijoita ja risteävää liikennettä, joiden huomiointia tulee myös opetella, muistuttaa Liikenneturvan koulutusohjaaja Erkka Savolainen tiedotteessa.

Lähes viidennes suomalaisista pitää myös mopolla keulimista lievänä liikennerikkomuksena. Liikenneturvan mukaan liialliset ajonopeudet ja keuliminen ovat usein rikkomuksia joihin nuoret yllyttävät toisiaan, toisinaan vakavin seuraamuksin. Vanhempia kehotetaan juttelemaan jälkikasvun kanssa liikkumisen sujumisesta ja ottamaan samalla puheeksi virittäminen.