Puumalan Pistohiekka oli 70-luvun rantaparatiisi – nousee nyt uuteen kukoistukseen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Puumalassa, Saimaan rannalla sijaitseva Pistohiekka on pitkä hiekkaranta. Siellä oli takavuosina runsaasti leireilijöitä sekä tanssilavan tunnelmaa. Pistohiekka nukkui muutaman vuosikymmenen ajan, mutta on jälleen saanut pontta lomakeskuskäyttöä varten.

Muutama vuosi sitten Pistohiekoilla yöpyi karavaanareita puskaparkeissa. Nyt alueelle on rakennettu uusia rakennuksia ja paranneltu infraa yrityskäyttöä varten. Mikkeliläinen yritys Pistohiekka Sauna Oy on pannut pystyyn uuden lomakeskuksen. Vertaista maisemaa saa hakea Suomen sisävesiltä.

Rannan ohi kulkee pyöräilijöiden suosiossa oleva Puumalan saaristoreitti. Uusi lomakeskus avaa ovensa 7. kesäkuuta. Ravintolassa panostetaan paikalliseen ruokaan ja tulevasta kesästä odotetaan matkahittiä.