Bird-sähköpotkulaudoissa on yöaikaan alkolukko – näin se toimii

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sähköpotkulaudoilla ajaminen humalaisena on herättänyt runsaasti huolestunutta keskustelua. Nyt menopelejä vuokraava Bird on ottanut käyttöön luovan ratkaisun vähentääkseen tankojuoppoutta.

Bird-sovellukseen otetaan käyttöön iltakymmenen ja aamuviiden välillä avainsana. Käyttäjän tulee syöttää avainsana sovellukseen, joka tulkitsee sen perusteella ajajan kunnon. Jos kuljettaja vaikuttaa avainsanan perusteella liian päihtyneeltä, kannustaa sovellus valitsemaan julkisen liikennevälineen.

Turvaominaisuus otettiin käyttöön Birdin sähköpotkulaudoissa 3. kesäkuuta Helsingissä, Vantaalla, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Oulussa. Ominaisuus on ollut käytössä Start Safe -nimellä monissa muissa maissa viime kesästä lähtien.

Birdin sähköpotkulaudoissa on yöaikaan myös 16 kilometrin laskettu maksiminopeus. Lisäksi lautoja ei voi käyttää lainkaan lauantain ja sunnuntain välisinä öinä kello 00-05 välillä.