Las Vegasin Elvis-häät vaarassa – kappeleita uhataan oikeustoimilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen uhkapeliparatiisi Las Vegasissa on lukuisia kappeleita, joissa hääpareja vihkivät rocktähti Elvis Presleytä esittävät henkilöt. Nyt Las Vegasin Elvis-häiden tulevaisuus on kuitenkin vaakalaudalla.

Elviksen perikuntaa edustava Authentic Brands Group on lähestynyt useita Las Vegasin vihkikappeleita kieltomääräyksillä. Niissä kappeleita on vaadittu lopettamaan Elvis-imitaattoreiden luvaton käyttö.

– Elvis Presleyn perikunnan vartijoina meillä on velvollisuus turvata hänen perintönsä. Tähän kuuluu sen varmistaminen, että kaikki Elviksen nimeä tai imagoa käyttävät tuotteet, palvelut ja mainokset ovat Elvis Presley Enterprises -yhtiön virallisesti lisensoimia, Authentic Brands Group kertoi tiedotteessa.

Elvis-häitä järjestävien Vegas Weddings ja Viva Las Vegas Weddings -yritysten johtaja Melody Willis-Williams kertoo CNN:lle yritysten hakeneen oikeusapua saatuaan kieltomääräyksiä. Hänen mukaansa Las Vegasin hääteollisuus on auttanut pitämään Elviksen ajankohtaisena useille sukupolville.