Uber laajentaa toimintaansa Tampereelle ja Turkuun

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kyytipalvelu Uber laajentaa toimintaansa Suomessa. Uber-sovelluksen käyttö on 1. kesäkuuta alkaen toiminnassa pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereella Turussa.

Uber välittää taksimatkoja, jotka tilataan ja maksetaan yhtiön mobiilisovelluksella. Matkustaja tilaa kyydin antamalla noutopaikkansa sekä määränpäänsä sovellukseen, ja hän näkee hinnan etukäteen. Uberin mukaan kaikki kumppanikuljettajat ovat ammattilaisia, ja heillä on tarvittavat luvat henkilökuljetuksiin.

– Olemme havainneet merkittävää kysyntää suomalaisten keskuudessa, ja tuomme nyt UberX:n Tampereelle. Etsimme jatkuvasti mahdollisuuksia auttaa vähentämään yksityisautoilua ja uskomme voivamme tehostaa Suomen liikennettä, parantaa sen kestävyyttä, vähentää ruuhkia ja samalla tarjota ammattikuljettajille uusia mahdollisuuksia, kertoo Uberin pohjoismaiden alueen johtaja Peter Löfstrand tiedotteessa.

UberX on ollut tähän saakka käytössä Suomessa Uudellamaalla. Uber perustettiin Yhdysvalloissa vuonna 2009, ja palvelu on sittemmin levittäytynyt eri puolille maailmaa.