Tuntuiko torstai tavallista sateisemmalta? Et ole väärässä – rankkasateen raja meni rikki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Torstai 2. kesäkuuta oli suuressa osassa Suomea erittäin sateinen. Päivä saattoi tuntua jopa tavanomaista sateisemmalta. Sääpalvelu Forecan mukaan vuorokauden sademäärä voidaankin luokitella rankkasateeksi.

Vuorokauden sademäärä ylitti useilla säähavaintoasemilla rankkasateen määritelmärajan 20 millimetrillä. Sade määritellään virallisesti rankkasateeksi, jos sadetta kertyy esimerkiksi vähintään 2,5 mm tunnissa, 5,5 mm 30 minuutissa, 15 mm 12 tunnissa tai 20 mm vuorokaudessa. Torstaina sade oli määriteltävissä rankkasateeksi useilla eri tavoilla.

Runsaimmat sateet tulivat maan eteläosassa ja Pohjanmaalla. Vuorokauden sadekertymä oli suurin Hangon Russarössä, jossa sadetta kertyi 32,9 mm. Vastaavasti esimerkiksi Hangon Tvärminnessä kokonaisen toukokuun sadekertymä on keskimääräisenä vuonna 33 mm.