Nainen ällistyi – viikon meressä lojunut älypuhelin toimi edelleen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelimen kestävyyttä voi olla vaikea arvioida etukäteen. Joskus puhelin tuntuu hajoavan pienimmänkin virheliikkeen tuloksena, joskus laite voi taas kestää yllättävänkin määrän vahinkoa.

Yhdysvaltojen Mississipissä asuva Erin Skaggs hukkasi iPhone -puhelimensa Horn Islandin saarella toukokuun lopussa. Nainen luuli älypuhelimensa olleen mennyttä kalua ja ehti hankkia tilalle uuden. Kuusi päivää myöhemmin saarella matkaillut Cody Lowe löysi puhelimen vedestä.

Lowen yllätykseksi merestä löytynyt iPhone toimi edelleen. Mies alkoi etsimään omistajaa Facebookin kautta, ja Skaggs sai pian hukkaamansa iPhonensa takaisin. Nainen kertoo Sun Herald -lehdelle olleensa asiasta iloinen, sillä hän oli uskonut menettäneensä puhelimeen tallennetut kuvat ikuisiksi ajoiksi.

Vaikka kaikki uudemmat iPhone-mallit ovat vedenkestäviä, oli puhelimen säilyminen toimivana melkoinen yllätys. Puhelimet nimittäin säilyvät tyypillisesti ehjinä korkeintaan puoli tuntia veden alla.