Asiantuntijan vinkit: Näin laadit hääbudjetin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hääjuhlia suunnitellessa tulee ottaa huomioon myös kustannukset sekä niissä pysyminen. Sen lisäksi, että häät tulee olla juhlaparinsa näköiset, tulee vieraiden viihtyvyyttä ajatella. Osa haluaa pienet ja intiimit juhlat rannalla, kun taas toiset vuokraavat käyttöönsä kokonaisen kartanon majoituksineen. Nordic Bankin asiantuntija antaa nyt vinkit, kuinka hääbudjetti tulee laatia.

– Pienellä budjetilla voi tehdä todella kivat DIY-häät. Ja isolla rahalla saa tietysti järjestettyä suuret ja ylelliset juhlat. Tärkeintä on, että hääpäivästä tulee hääparin näköinen ja että budjetti pysyy kohtuullisena niin, että pari pystyy ongelmitta maksamaan juhlat, lainavertailupalvelu muistuttaa.

Suomalaiset käyttävät keskimäärin 10.000 euroa hääjuhliinsa. Nordic Bank on julkaissut budjetin laatimista varten oman laskurinsa, jotta kustannukset pysyvät kurissa. Hääpukujen ja sormusten lisäksi on huomioitava paikka, kuljetukset, tarjoilut, siivous, oheistarvikkeet, mahdollinen majoitus ja ohjelma.

– Vieraiden määrä vaikuttaa tietysti paljon hääjuhlien kustannuksiin. Jos porukkaa on paljon, tarvitaan iso juhlatila ja paljon syötävää ja juotavaa. Häiden suurimpia menoeriä ovatkin usein ruoka ja juoma. Juhlapaikan vuokra saattaa myös olla kallis, etenkin jos juhlat järjestetään pääkaupunkiseudulla. Tarjoiluista ja juhlapaikoista kannattaa pyytää tarjouksia, jotta voi hieman vertailla hintoja ja löytää edullisen vaihtoehdon.