Pariskunnan epäillään tuoneen kissapentuja laittomasti Suomeen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii rikoskokonaisuutta, jossa pariskunnan epäillään tuoneen Suomeen laittomasti useita kissanpentuja. Poliisi epäilee keskiviikkona 1. kesäkuuta kiinni otetun pariskunnan tuoneen eläimiä maahan myyntitarkoituksissa.

Kissanpennuista nuorimmat olivat vasta kolmen viikon ikäisiä. Komisario Paavo Ritarin mukaan pennut olivat ikänsä ja kohtelunsa vuoksi erittäin huonossa kunnossa, ja osa jouduttiin lopettamaan eläinlääkärin toimesta. Rokottamattomina Suomeen tuoduilla kissoilla on niin ihmisille kuin toisille eläimillekin riskejä aiheuttavia tauteja.

Kissat on myyty väärillä asiakirjoilla. Poliisi epäilee pariskunnan laiminlyöneen toistuvasti sairaiden eläinten toimittamista eläinlääkärille. Rikoskokonaisuuden tutkinnassa tehtiin tiivistä yhteistyötä valvontaeläinlääkärin kanssa.

Epäilty mies vangittiin perjantaina todennäköisin syin epäiltynä petokseen, salakuljetukseen ja eläinsuojelurikokseen. Viranomaisten tiedotteen mukaan tapauksen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa.