RIP Microsoft Internet Explorer – tuki loppuu tänään

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkään maailman eniten käytettyihin verkkoselaimiin kuulunut Microsoft Internet Explorer on tulossa lopullisesti tiensä päähän. Keskiviikosta 15. kesäkuuta lähtien selainta ei enää tueta Windows 10 -käyttöjärjestelmässä.

Mikäli Internet Explorerin yrittää käynnistää tuen loppumisen jälkeen, käynnistyykin sen sijaan Microsoft Edge. Edge on yhtiön uudempi Chromium-pohjainen selain, jota kuvaillaan internet-selailun tulevaisuudeksi Windows 10 -käyttöjärjestelmässä.

Internet Explorerin ensimmäinen versio julkaistiin Windows 95 -käyttöjärjestelmän Microsoft Plus! -lisäpaketissa. Selain tarjosi monille ensikosketuksen internetiin. Keräämästään kritiikistä ja haavoittuvuuksistaan huolimatta se säilytti suosionsa vuosikausien ajan.

Internet Exploreria kaipaavien iloksi Edge-selaimessa on sisäänrakennettu IE-tila. Se mahdollistaa pääsyn esimerkiksi vanhemmille verkkosivuille, jotka on suunniteltu Internet Exploreria varten.