Stratovarius tekee paluun – uusi albumi seitsemän vuoden jälkeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Power metal -yhtye Stratovarius on yksi Suomen menestyneimmistä kansainvälisistä yhtyeistä. Stratovarius julkaisee syyskuussa uuden albumin seitsemän vuoden jälkeen. Pitkäsoiton nimi on Survive.

– Olemme levyyn todella tyytyväisiä, ehkä paras albumimme 20 vuoteen. Mutta fanithan sen lopulta päättävät, laulaja-lauluntekijä Timo Kotipelto kertoo.

Tulevan albumin biisit ovat syntyneet yhtyeelle epätavalliseen tapaan, sillä ne on sävelletty yhdessä bändin kesken. Yhtye käytti runsaasti aikaa melodioiden ja sanoitusten tekemiseen. Ympäristö ja ihmiskunnan tulevaisuus ovat olleet aina tärkeä ja toistuva teema Stratovariuksen musiikissa ja sitä Survive-albumikin edustaa.

– Olemme olleet Matiaksen ja Jensin kanssa studiolla kirjoittamassa biisejä viimeisen parin vuoden aikana. Tätä ennen jokainen soittaja teki biisiosuutensa yksin ja toi ne sellaisenaan levytreeneihin. Mielestäni se kuuluu levyltä, että säveltämiseen, lyriikoihin ja koko studiotyöskentelyyn panostettiin enemmän kuin koskaan, Kotipelto jatkaa.

Kotipellon lisäksi Stratovariuksessa soittavat koskettimia Jens Johansson, bassoa Lauri Porra, kitaraa Matias Kupiainen ja rumpuja Rolf Pilve. Yhtye kiertää Euroopassa koko kesän ja albumin ensimmäinen sinkku on julkaistu. Kappaleen nimi on sama kuin tulevalla albumilla.