Yyteriin matkustaminen helpottui – suosikkirannalle pääsee nyt maksuttomalla bussilla

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Porin Yyterissä sijaitsee yksi Suomen rakastetuimmista hiekkarannoista. Kuuden kilometrin pituinen hiekkaranta houkuttelee paikalle varsinkin kesäisin turisteja niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Viime heinäkuussa Yyterissä vieraili noin 180 000 ihmistä.

Yyteriin on mahdollista matkustaa Porin keskustasta keskikesän ajan bussilla ilmaiseksi. Porin kaupungin vilkkaimpien lomaviikkojen ajaksi järjestämä bussilinja kulkee kauppatorin ja matkakeskuksen kautta suoraan valtatie kakkosta ptkin Yyteriin. Bussilinjalla pyritään esimerkiksi helpottamaan Yyterin alueen pysäköintiä.

– Yyteriä on kehitetty viime vuosina suunnitelmallisesti ja saavutettavuuden parantaminen on keskeinen osa kehitystyötä. Suoraa bussiyhteyttä on toivottu ja nyt siihen kysyntään vastataan, Porin elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtaja Lauri Kilkku kertoo tiedotteessa.

Ilmaisbussi liikennöi päivittäin 27. kesäkuuta alkaen heinäkuun loppuun. Bussilla on joka päivä neljä vuoroa, joista ensimmäinen on Yyterissä aamukymmenen jälkeen ja viimeinen lähtee viiden jälkeen iltapäivällä.