Vaasalainen kasvatti kannabista vuokra-asunnossa – oli porannut reiän naapuriasuntoon

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vaasalaisen kerrostaloasukkaan vuokrasopimus purettiin ilman erillistä varoitusta, kun hän syyllistyi rikolliseen toimintaan. Asukas oli tehnyt reiän kahden vierekkäisen asunnon väliseen seinään. Tarkoituksena oli saada sähköä asuntoon, jossa hän kasvatti kannabista. Normaalisti vuokrasopimuksen purkaminen vaatii varoituksen.

Asiaa on puitu nyt Vaasan hovioikeudessa. Hovioikeus katsoi vuokrasopimuksen purun olleen oikeutettu. Jos vuokralainen rikkoo huoneistossa terveys- tai järjestysmääräyksiä, hänelle on lähtökohtaisesti annettava varoitus ennen kuin vuokrasopimuksen purkamiseen voidaan turvautua. Mikäli vuokralainen lopettaa menettelyn saamansa varoituksen jälkeen, sopimusta ei voi purkaa.

Uutta varoitusta ei tarvita, jos vuokralainen on jo aiemmin saanut varoituksen vastaavasta menettelystä. Laki ei vaadi useampaa varoitusta, mutta varoituksen kohteena olleen menettelyn tulee toistua purkamisoikeuden syntymiseksi. Varoitusta ei kuitenkaan vaadita tapauksessa, jossa vuokralainen on toiminut erittäin moitittavalla tavalla, esimerkiksi syyllistymällä vakavaan rikokseen.