Pankkiautomaatti revittiin Lidlin seinästä – epäillyt kiinni Pohjanmaalla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin Etelä-Pohjanmaan Närpiössä tapahtuneesta rikoksesta, jossa pankkiautomaatti oli revitty irti Lidin seinästä. Automaatti oli irrotettu kiinnittämällä se kettingeillä auton perään. Tekijät eivät kuitenkaan onnistuneet saamaan rahaa.

Nyt poliisi on tiedottanut vanginneensa kaksi miestä, joita epäillään todennäköisin syin automaattivälikohtauksesta ja muista omaisuusrikoksista. Poliisin mukaan henkilöiden jäljille päästiin valvontakameratallenteiden ja rikospoliisityön avulla. Miehet otettiin kiinni 6. heinäkuuta Jalasjärvellä ja vangittiin seuraavana päivänä Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Pankkiautomaattitapauksen lisäksi henkilöiden epäillään syyllistyneen Nissan Kubistar -ajoneuvon anastamiseen Kortersjärveläisestä varastosta ja kuomullisen peräkärryn anastamiseen Närpiöstä. Heidän epäillään syyllistyneen myös Karvialla varkauteen, jossa paikallisen huoltoaseman seteliautomaatti oli murrettu auki.