Poliisi kehuu Ruisrockia: ”Yleisilme on ollut iloinen ja hyväntuulinen”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kesän 2022 Ruisrock on sujunut poliisin silmin rauhallisesti leppoisissa merkeissä. Ruisrockissa on ollut kolmen päivän aikana yli 100.000 asiakasta. Ruisrock on sujunut poliisin silmin erinomaisen hyvin ja rauhallisesti.

– Koko tapahtuman yleisilme on ollut iloinen ja hyväntuulinen. Edes lauantain iltapäivän rankkasade ei latistanut tunnelmaa!, Lounais-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.

– Ihan ilman ongelmia tapahtuma ei kuitenkaan ole sujunut, onneksi suurin osa poliisin asiakkaista eivät syyllistyneet mihinkään rikoksiin. Tavanomaisin poliisin asiakas on ollut alkoholin liiallisesta käytöstä johtuen itsestään huolehtimaan kykenemätön juhlija.

Sunnuntaihin kello 20:00 mennessä on poliisi kirjannut kolme rikosilmoitusta pahoinpitelyistä, yhden ilmoituksen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Ruissalon saaresta on tavoitettu myös yksi törkeästä rattijuopumuksesta epäilty. Poliisi on suorittanut myös tapahtuman ajan huumausainevalvontaa. Poliisin on kirjoittanut kolmen päivän aikana sakkoa 36:lle henkilölle huumausaineen käyttörikoksesta sekä kirjannut kaksi rikosilmoitusta huumausainerikoksista.

Lisäksi poliisi löysi kuuden alaikäisen hallusta huumausaineita. Nämä tutkitaan myöhemmin normaalissa esitutkinnassa. Poliisi pitää kiinnijääneiden määrää isona suhteutettuna suoritetun valvonnan määrään. Löydetyt huumausaineet olivat lähinnä kannabista sekä amfetamiinia. Poliisin on saanut virka-apua Rajavartiolaitokselta koko viikonlopun ajan merialueen valvontaan.