Poliisin tehoratsia alkoi jälleen – yksi ryhmä erityistarkkailussa

Autot · Tim Isokivi

Poliisi valvoo taas tehostetusti liikennettä eri puolilla Suomea. Tällä kertaa tehovalvonnan kohteena on raskas liikenne. Siihen osallistuvat kaikki Suomen poliisilaitokset.

Valvonnan tavoitteena on poliisin tiedotteen mukaan liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta. Valvontajakso on samalla osa Euroopan liikennepoliisiverkosto ROADPOLin Euroopan laajuista valvontateemaa.

– Valvontaa kohdennetaan tälläkin kertaa aiemmilla valvontajaksoilla havaittuihin selkeimpiin epäkohtiin kuten ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon, kertoo poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta.

Tavoitteena on tarkastaa 1 500 – 1 700 ajoneuvoa. Vuoden 2021 vastaavalla valvontajaksolla tarkastettiin yhteensä 1 579 ajoneuvoa.