OP:n maksuissa ongelmia – asiakkaille ilmoituksia epäonnistuneista maksuista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

OP:n korttimaksuissa ilmeni torstaina ongelmia. Joillain asiakkailla maksukortit eivät toimineet esimerkiksi kauppojen kassoilla. Toiset saivat myöhemmin mobiilisovelluksessa ilmoituksia, joiden mukaan jo suoritetuksi luultu maksu ei onnistunut.

OP tiedotti maksukorttien käyttöön liittyvistä häiriöistä torstai-iltana. Ongelma on kuitenkin sittemmin korjattu, ja maksukortit toimivat jälleen normaalisti. Ongelmien syytä ei ole kerrottu.

OP:n mukaan osalla asiakkaista korteille on voinut jäädä ylimääräisiä katevarauksia tai virheilmoituksia ostoksista. Pankki ilmoitti huolehtivansa kaikkien ylimääräisten katevarausten poistamisesta, eikä asiakkaiden tarvitse tehdä tilanteen eteen mitään. Credit- eli luottovarausten purku voi kestää kaksi viikkoa.