Helteet iskivät Tampereella – ratikan vauhtia joudutaan hidastamaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa lämpötilat ovat pysyneet tänä kesänä melko maltillisissa lukemissa, eikä Länsi-Euroopan kaltaista hellekaaosta ole meillä nähty. Lämpöasteiden nousu helteisiin lukemiin kuitenkin vaikuttaa lähipäivinä joukkoliikenteeseen Tampereella.

Raitiovaunujen ajonopeutta joudutaan lähipäivinä laskemaan hetkellisesti helteiden vuoksi. Normaalisti noin 20 kilometrin tuntinopeudella Hämeenkadulla ajavan ratikan nopeus laskee helteillä 15 kilometrin tuntinopeuteen. Tampereen ratikan mukaan nopeuden alentaminen ei kuitenkaan vaikuta ratikan aikatauluihin.

Tampereen raitiovaunuliikenteessä ilmeni ongelmia kesäkuun lopussa poikkeuksellisen lämpimien säiden aikana. Helle aiheutti lämpölaajenemista metallirakenteissa, minkä seurauksena sähkösyötönjohdin riippui normaalia alempana. Asiaa selvitettiin ja korjattiin sittemmin Tampereen Raitiotie Oy:n ja Raitiotieallianssin toimesta.