Suomen jääkiekkotähdet tänään Wasa All Stars Hockey Gamessa – koko perheen urheilujuhla

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasassa pelataan tänään keskiviikkona 27. heinäkuuta hyväntekeväisyysottelu Wasa All Stars Hockey Game, jossa suomalaiset kiekkotähdet ottavat mittaa toisistaan. Mukana on kattava joukko Leijonia ja NHL-supertähtiä sekä MM-kultapokaali Poika. Leijonien kultajoukkueen pelaajista Wasa All Stars Hockey Gamessa jäällä nähdään maalivahti Jussi Olkinuora, puolustaja Atte Ohtamaa ja hyökkääjä Juho Lammikko.

Hyväntekeväisyysottelun pelaajilla on muun muassa kolme olympiavoittoa, 13 maailmamestaruutta ja 24 suomenmestaruutta. Ottelussa toisensa kohtaavat West Coast Dream Team ja Globe Stars. Ottelussa ovat mukana esimerkiksi Pekka Rinne, Robin Salo, Tony Sund, Oskar Osala, Lasse Kukkonen, Miika Koivisto, Joel Kiviranta, Filip Riska, Petri Kontiola, Erik Riska, Toni Sihvonen,
 Juho Lammikko,
 Jussi Jokinen,
 Raimo Helminen,
 Jussi Olkinuora
, Jere Lehtinen,
 Atte Ohtamaa,
 Mika Pyörälä,
 Petteri Lindbohm,
 Jani Hakanpää,
 Leo Komarov
 ja Marko Anttila.

Tapahtuma tarjoaa kiekkoelämyksen lisäksi monipuolista ohjelmaa, sillä esiintymässä ovat esimerkiksi Kuningas Pähkinä & Setä Tamu sekä The Paarma Boyz feat. Special Guest. Lisäksi ottelun yhteydessä palkitaan Vaasan Sportin pelaajia.

 Joukkueen kannattajat ry, eli Red Army, järjesti Wasa Starsin pyynnöstä äänestyksen, jossa fanit saivat äänestää kaikkien aikojen Sport-legendaa. Eniten ääniä saaneet palkitaan illan tapahtumassa. Eniten fanien ääniä keräsi Håkan ”Hokku” Hjerpe, joka takoi Sportissa huimia tehoja. Kolmena Sport-kautena 1986-1989 Hokku iski 132 ottelussa huikeat 270 pistettä.

– Haluamme luoda tällä lisää yhteisöllisyyttä ja edistää lajikulttuuria. Legendat ovat sellaisia persoonia ja pelaajia, jotka ovat aikoinaan innostaneet monia nykyisiä tähtiä aloittamaan tai jatkamaan harrastustaan, Wasa Starsin toiminnanjohtaja Jaakko Jokela.

Valitut 17 legendaa ovat pelanneet tai edustaneet Vaasan Sportia yhteensä 173 kautta. Mukana on Hjerpen lisäksi tähtipelaajia 1960- ja 1970-luvuilta, kuten luottopuolustaja Jorma Suokko ja Sportin ensimmäisen liigamaalin iskenyt Raimo Brax.