R. Kelly vankilan tehovalvonnassa – pelätään tekevän itsemurhan sellissään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Laulaja R. Kelly on tuomittiin äsken 30 vuoden vankeusrangaistukseen. Hänet on asetettu myös erityisvalvontaan tuomion jälkeen kohonneen itsemurhariskin vuoksi. Artistin asianajaja on protestoinut valvontaa vastaan, koska se tekee miehen elämästä tuskallista, eikä itsemurha-alttiutta ole oikeasti hänen mukaansa olemassa.

R. Kelly todettiin syylliseksi yhdeksään eri rikokseen, kuten ihmiskauppaan, lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, kidnappaukseen ja lahjontaan. Itsetuhoisuuden varalta erityistarkkailuun joutunut mies väittää asianajajansa välityksellä, että tarkkailu on asetettu ainoastaan sen takia, että hän on kuuluisa.

– Se on rangaistus tunnetuudesta. Ja se on suoraan sanottuna kauhistuttavaa. Hänen asettaminen itsemurhatarkkailuun näissä olosuhteissa on julmaa ja epätavallista, kun hän ei sitä tarvitse, kommentoi miehen asianajaja Jennifer Bonjean CNN:lle.

R. Kelly on käyttänyt vaikutusvaltaista asemaansa hyväksi ja hallinnut uhrejaan kiristämällä, pakottamalla ja rankaisemalla. Hän on eristänyt naisia ja nälkiinnyttänyt heitä. Teot ovat jatkuneet 25 vuoden ajan, ennen kuin hänet pidätettiin.