Autokauppahuijari jäi kiinni Satakunnassa – näin huiputti lukuisia uhreja

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Lounais-Suomen poliisilla on ollut selvitettävänä kymmenkunta käytettyjen autojen myyntiin littyvää petosrikosta. Petokset toteutettiin kaikki samalla tavalla. Ostaja esitti myyjälle tekaistetun todisteen maksusta, jota ei todellisuudessa tapahtunut.

Ostaja oli kaupantekopaikalla esittänyt myyjälle maksavansa tai jo maksaneensa sovitun summan verkkopankissa. Hänellä oli kuitenkin käytössään verkkopankin demoversio, jossa rahat eivät todellisuudessa siirtyneet tililtä toiselle. Myyjät olivat vasta jälkikäteen huomanneet tulleensa huijatuksi.

Ilmi tulleet petokset tapahtuivat Pohjois-Satakunnan Jämijärven alueella. Valtaosa epäillyistä rikoksista tehtiin vuoden 2022 aikana. Poliisi on ottanut kiinni yhden miehen teoista epäiltynä.

Poliisi varoittaa tapausta koskevassa tiedotteessaan käytettyjen autojen kaupantekoon liittyvistä vaaroista. Autoa tai muutakaan myytävää omaisuutta ei tulisi koskaan luovuttaa ostajalle, ennen kuin rahat ovat myyjän kädessä tai varmasti hänen oikealla tilillään.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.