Junakaaos iski Tampereen ja Helsingin välille – varaudu viivästyksiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Junaliikenteessä ilmeni vikoja Tampereen ja Helsingin välillä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Vikojen vuoksi junaliikenne oli lähes täysin pysähdyksissä Tampereen ja Riihimäen välillä.

Yöjunat kulkivat, mutta tuntikausia aikatauluista myöhässä. Esimerkiksi IC266 Rovaniemeltä Helsinkiin saapuu noin kuusi tuntia myöhässä.

Junaliikenteen häiriöiden taustalla on kaapelivika, joka havaittiin noin yhden aikoihin yöllä. Vian arvioitiin VR:n mukaan kestävän useita tunteja. Suuri osa Tampereen ja Helsingin välisistä junavuoroista jouduttiin perumaan ja korvaamaan linja-autoilla.

VR:n mukaan korvaavien linja-autojen saamisessa on ollut suuria haasteita. Niitä ei voida liikennöidä junien lähtäajoilla, vaan linja-autot liikennöuvät sitä mukaan kun niitä saadaan käyttöön. Matkustajia on kehotettu varautumaan merkittäviksi kuvailtuihin viivästyksiin, jotka saattavat vaikuttaa myös muihin rataosuuksiin.