Tylsistynyt teini alkoi rakentelemaan – lopputuloksena ennätyspitkä Lego-juna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusiseelantilainen teini on saanut nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan kymmenien metrien pituisen Lego-junansa ansiosta. 14-vuotias Alexander Blong kertoo alkaneensa rakentamaan junaa alun perin korona-ajan tylsyyden keskellä.

Blongin Lego-junalla on pituutta yhteensä 25 metriä, ja vaunuja siinä on 101. Hän rikkoi rakennelmallaan aikaisemman maailman pisimmän Lego-junan ennätyksen jopa 32 vaunulla. Blongin rakennelmaan kului yhteensä noin 50 työtuntia.

– Olin monien muiden tavoin tylsistynyt ja katselin Netflixiä. Pidin Snowpiercer-sarjasta, joka kertoo ympäri maailmaa matkaavasta tosi pitkästä junasta, Blong avasi projektin taustoja The Guardianille.

Teinille selvisi, että edellisen ennätyksen olivat rikkoneet yhteistyönä Intiassa toimiva ostoskeskus ja singaporelainen Lego-tiimi 69-vaunuisella junalla. Tämän vuoden toukokuussa Blong otti yhteyttä Guinnessiin, ja lopulta hänen vahvistettiin rikkoneen uuden ennätyksen.