Nuorukainen kaahasi 38 km/h ylinopeutta koulualueella Helsingissä – kortti hyllylle

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Koulut ovat alkamassa koko maassa, minkä vuoksi poliisi suorittaa tehovalvontaa taajama-alueilla ja erityisesti oppilaitosten läheisyydessä. Tehovalvonnassa tarkkaillaan muun muassa ajonopeuksia ja suojatiesäännöksiä.

Ainakin yhden kuljettajan kortti on päätynyt jo hyllylle ylinopeudesta koulun läheisyydessä. Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo nuoren henkilön ajaneen 68 kilometrin tuntivauhdilla 30 alueella. Ylinopeutta kertyi siis 38 kilometriä tunnissa.

– Paikassa risteys, suojateitä, lisäksi vieressä koulu. Sakko ja kortti hyllylle, Pasterstein kertoi twiitissä.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun nyt korttinsa menettänyt nuori jäi kiinni samanlaisesta rikkomuksesta. Hän oli Pastersteinin mukaan ajanut viime vuonna samalla alueella hieman suurempaa ylinopeutta ilman ajo-oikeutta.