Festivaalivieraat tekivät sankarillisen havainnon – saattoivat estää joukkoammuskelun

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Grant Countyssa Washingtonissa toimiva poliisi uskoo estäneensä vakavan joukkoampumisen perjantai-iltana 19. elokuuta Bass Canyon -musiikkifestivaaleilla. Loppuunmyyty tapahtuma järjestettiin Gorge Amphitheaterissa ja paikalla oli 25.000 ihmistä.

Festivaalivieraiden joukossa oli muutama tarkkasilmäinen henkilö, jotka näkivät miehen istuneen autossa ja ottaneen henkosia ilmapallosta. Sen jälkeen hän latasi kaksi 9-millistä pistoolia. Mies asetti aseet vyötärölleen ja käveli kohti konserttipaikan yleisöä.

Hän kyseli ihmisiltä, mihin asti tapahtuma kesti, koska hänellä ei ollut tapahtumalippuja. Asiasta ilmoitettiin järjestyksenvalvojille, jotka kontaktoivat poliisia. Poliisi pidätti miehen ja löysi aseet hänen hallustaan. Epäilty on 31-vuotias Jonathan R. Moody, joka asuu sadan mailin päässä festivaalialueesta.

Bass Canyon on kolmipäiväinen EDM-festivaali. Esiintyjien joukossa olivat muun muassa tunnetut nimet Excision, Subtronics ja Woozi. Poliisi on julkaissut uhkatilanteesta ja sen estämisestä tiedotteen Facebookiin.