Jättimäiset laittomat kokoontumisajot työllistivät poliisia – ajokielto 28 kuljettajalle

Autot Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laittomat kokoontumisajot työllistivät poliisia taannoin Joensuun ja Liperin alueella. Ennakkoon somessa mainostettuun autojen ja moottoripyörien cruising-tapahtumaan osallistui kerralla jopa 350 ajoneuvoa. Autoletka oli pisimmillän jopa kilometrien pituinen.

Itä-Suomen poliisin ylikomisario Petri Pahkinin mukaan tapahtumasta ei oltu tehty kokoontumislain mukaista ilmoitusta tai lupahakemusta. Koska lupaa ei oltu haettu, ei poliisilla ollut myöskään tiedossa, miten tapahtuman turvallisuudesta ja liikennejärjestelyistä oli tarkoitus huolehtia.

Poliisi jouti kirjaamaan viikonlopun aikana ajokieltoja 28 kuljettajalle. 15 annettiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja 13 vakavasta piittaamattomuudesta liikenneturvallisuutta kohtaan. Lisäksi poliisi kirjasi useita sakkoja.

Mopomiitit ja erilaiset kokoontumisajot ovat viime vuosina työllistäneet poliisia yhä enemmän. Lasten ja nuorten turvallisuutta vaarantavan liikennekäyttäytymisen lisäksi niihin liittyy merkittävässä määrin yleistä häiriötä aiheuttavaa toimintaa. Poliisi on vedonnut vahvasti vanhempiin ja nuoriin, jotta tapahtumat ja niiden vaarat sekä seuraamukset otetaan puheeksi kotona.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.